PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Home

Met K&C naar het Concertgebouw

Datum
zondag 11 februari 2018
Telefoon
(040) - 201 09 80 of (040) - 201 53 87
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Concertgebouw KenC 2017Het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van Stanislav Kochanovsky, speelt het Pianoconcert in a, op. 54 van Schumann en de Symfonie in b, op. 58 ‘Manfred’ van Tsjaikovski. Pianist is Gavrylyuk.

Het pianoconcert in a opus 54 van Schumann ging in december 1845 in Dresden in première, met Clara Schuman als soliste. Het werk, dat wordt omschreven als “een van de mooiste romantische concerten”, stelt hoge eisen aan de pianist, de dirigent en het orkest.

De Manfred Symfonie opus 58 van Peter Tsjaikovski (1885) is gebaseerd op het gedicht Manfred van de dichter Byron, geschreven na een mislukt huwelijk en beschuldigingen van seksueel wangedrag. De symfonie is een romantisch werk vol drama, dat al tijdens het eerste deel aan bod komt. In het tweede deel laat Tsjaikovski een prachtige ingetogen melodie horen, misschien wel één van de mooiste die ooit zijn geschreven. De finale speelt zich af tijdens een bacchanaal in een grot van demonen. Aan het einde klinkt een koraalachtige melodie met orgel.

Alexander Gavrylyuk, in 1984 in Oekraïne geboren, gaf zijn eerste concert toen hij negen jaar oud was. Hij won belangrijke prijzen en werd in november 2000 door recensenten uitgeroepen tot “de beste zestienjarige pianist van het einde van de twintigste eeuw”. Hij werkte over de hele wereld met belangrijke orkesten en dirigenten. Hij is een uitzonderlijk kunstenaar die volkomen één wordt met de muziek en het publiek weet te betoveren met zijn virtuoze en suggestieve spel.

Dirigent Stanislav Kochanovsky, in 1981 in Leningrad geboren, studeerde cum-laude af aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij was chef-dirigent in de Noordelijke Kaukasus en werkte o.a.met de Academia di Santa Cecilia, het Nationaal Chinees Symfonieorkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Het optreden met het Koninklijk Concertgebouworkest ziet hij als een hoogtepunt in zijn loopbaan. Hij wordt omschreven als een briljant dirigent met een bijzonder verfijnd muzikaal gevoel.

Programma

10.30     Vertrek bij Mariakerk Valkenswaard

10.45     Vertrek bij ‘t Stationskoffiehuis Waalre

12.30     Aankomst bij het Concertgebouw en lunch op eigen gelegenheid

14.15     Aanvang concert

16.15     Einde concert

16.30     Vertrek naar huis

18.15     Vermoedelijke aankomst

Kosten

€ 81,50 (Bus, concert, drankje in de bus, attentie chauffeur)         

Betalen, maar eerst aanmelden op rekeningnummer: NL70 RABO 0118820788 t.n.v. PVGE afd. AWV K&C, onder vermelding van “Concert”

Aanmelden en informatie

Per e-mail: k-en-c@pvge-aalstwaalre-valkenswaard.nl

Per telefoon: (040) - 201 09 80   of   (040) - 201 53 87

Wij zijn gedurende deze reis bereikbaar op 06 41 32 72 83 en 06 27 43 79 81

 

 
 

Powered by iCagenda

N.B. : Bij de aankondiging van sommige evenementen wordt een specifieke uiterste inschrijfdatum genoemd. Deze datum wordt bepaald door de ondernemers bij wie we dat evenement hebben ondergebracht en kan vaak geruime tijd voor de vertrekdatum liggen. Bedenk dat, indien we op die uiterste inschrijfdatum niet voldoende inschrijvers hebben, het evenement onherroepelijk moet worden geannuleerd. Bedenk daarbij vooral dat wanneer u eigenlijk toch wel had willen inschrijven maar het toen alleen nog niet had gedaan, u niet alleen uzelf hebt benadeeld maar ook al die andere medeleden die wel op tijd hadden ingeschreven.