PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Met Kunst & Cultuur naar DomusDela

Datum
donderdag 23 september 2021 13:45
Telefoon
040 201 0980 of 040 201 5387
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DomusDela

DomusDela in Eindhoven is belangrijk historisch cultureel erfgoed. Het bestaat uit het voormalige klooster Mariënhage en de ernaast gelegen Paterskerk. Coöperatie Dela, de paters Augustijnen, de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant hebben voor dit oudste stukje Eindhoven een nieuwe toekomst gerealiseerd.
De architecten Bert Dirrix en Arie van Rangelrooij vonden het een gewetensvolle opdracht om de plek waar Eindhoven ooit is ontstaan op een mooie manier toegankelijk te maken.

DomusDela schrijft zelf: DomusDela staat midden in de samenleving. Duidelijk zichtbaar, want recht in het hart van Eindhoven. Hier zeg je volmondig “ja!” tegen je liefste. Of neem je afscheid van je trouwste. In dit huis vier je het leven en ervaar je ook dat het leven doorgeven is. In DomusDela kun je laten zien wie je werkelijk bent. Ervaar het gevoel van thuiskomen en geniet van de verstilling in de tuin of schuif aan in Brasserie Rita. Blijf overnachten in het luxe boutique Hotel Mariënhage. Of bezoek een concert, lezing, receptie of evenement op deze iconische locatie.
DomusDela is de plek waar immens geluk en intens verdriet naast elkaar bestaan. Precies zoals in ons dagelijks leven. Klooster Mariënhage vormt het decor voor betekenisvolle ontmoetingen. Van oudsher ademt dit complex gastvrijheid Eeuwenlang ontvingen de Augustijnen hun bezoekers steevast met de woorden: “Welkom, fijn dat je er bent!” Dat is de traditie waar DomusDela nu op voortbouwt.

Programma:
13.45 – 14.00 uur     Ontvangst
14.00 – 15.00 uur     Rondleiding door het complex
15.00 – 17.00 uur     Borrel met hartig tafelassortiment, bittergarnituur, nootjes en warme bites in Brasserie Rita. Keuze uit Hollands drankenassortiment m.u.v. speciaalbieren en sterke dranken.

Aanmelden: zo spoedig mogelijk.
De activiteit kan plaatsvinden bij minimaal 35 aanmeldingen.
E-mail k-en-c@pvge-awv.nl of tel. 040 201 0980 of 040 201 5387

Betalen, maar eerst aanmelden:
€ 29,00 Rekeningnummer: NL70 RABO 0118 8207 88 t..n.v. PVGE afd. AWV KenC, onder vermelding van ‘DomusDela’

Vervoer:
DomusDela, Kanaalstraat 4, Eindhoven.
Vanuit de richting Valkenswaard, goed bereikbaar met buslijn 317 of 318, uitstaphalte Stadhuisplein, daarna 9 minuten lopen. Wie met eigen auto gaat, kan parkeren in parkeergarage Q-Park Heuvel aan de Ten Hagestraat 6a in Eindhoven. Vanuit de garage, uitgang ‘Vestdijk’, loop je in 5 minuten langs Hotel Pullman naar DomusDela.

Contact met de commissie K&C:
Wij zijn gedurende deze middag bereikbaar op 06 5320 8730 en 06 2743 7981.
Wilt u, als u dat nog niet heeft gedaan, ook uw mobiele telefoonnummer aan ons doorgeven?

 
 

Powered by iCagenda

Kalender1Activiteitenagenda

Reizen:
Meer informatie over de reis naar Ootmarsum van 27 september t/m 1 oktober en de busdagtocht naar Vulkaan-Eifel van 19 oktober vindt u in de rubriek "Activiteiten".

Kunst & Cultuur:
Meer informatie over het bezoek aan DolusDela op 23 september en de lezing door Gerard Rooijakkers op 26 oktober vindt u in de rubriek "Activiteiten".

Evenementen
Meer informatie over de evenementen in 2021 wordt z.s.m. bekendgemaakt