PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Busdagtocht naar de Vulkaan-Eifel (volgeboekt)

Datum
dinsdag 19 oktober 2021 08:15
Telefoon
Truus van de Vorstenbosch 040 221 5140
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vulkaan Eifel 1

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk! 

De Vulkaan-Eifel is een laaggebergte en dankt zijn naam aan de vulkanische activiteiten die onder andere het landschap van het Brohltal hebben gevormd. Op dit moment zijn de vulkanen niet meer actief. In het landschap vallen de vulkanen op door de kenmerkende vorm van de kegelvormige heuvels. De Brohltalbahn of Vulkaan Express welke eind 19e eeuw werd aangelegd, is een goede manier om kennis te maken met de Vulkaan-Eifel en het Brohltal.
De historische trein rijdt over een oud smalspoor door een fascinerend (vulkaan)landschap. Het landschap is deels ontstaan door de uitbarsting van de nabij gelegen Laacher See vulkaan, die een grote hoeveelheid materialen in het landschap heeft uitgespuwd. Vanaf uw opstappunt rijden we naar ons koffieadres voor een heerlijk kopje koffie of thee met Limburgse vlaai. Na deze stop vervolgen we onze weg richting de Vulkaan-Eifel. Rond het middaguur komen we aan bij ons lunchadres, gelegen aan de Rijn. Hier wordt u een goed verzorgde lunch aangeboden. Na de lunch is er nog even gelegenheid om langs de Rijn te flaneren. Om 13.45 uur gaan we naar het station van de Vulkaan Express. De trein voert u met een snelheid van circa 20 km/h via een smalspoor door het prachtige afwisselende landschap. Tijdens de rit passeert u bruggen en tunnels. De chauffeur zal u opwachten bij het eindpunt van deze bijzondere treinrit.

Hierna vertrekken we weer richting Nederland. Op Nederlandse bodem, in Limburg, bieden wij u nog een heerlijk driegangendiner aan. Na het diner brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats.

Vertrektijd: Bij voldoende aanmeldingen vertrekken we op dinsdag 19 oktober om 08.15 uur bij de Mariakerk, Waranda 8 in Valkenswaard en om 08.30 uur bij de Jumbo, Hortensialaan 2 in Aalst.

Vulkaan Eifel 2Reissom: € 75,50 p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:
- vervoer per luxe touringcar
- koffie met vlaai
- lunch (kalte Platte)
- rit met de Vulkaan Express
- driegangendiner
- attentie voor de chauffeur

Aanmelden vóór 21 september.
Uw aanmelding is compleet als u bovenstaand bedrag uiterlijk 30 september heeft overgemaakt op rek.nr. NL62RABO 0155706055 t.n.v. PVGE-Aalst-Waalre-Valkenswaard o.v.v. dagtocht Eifel

Informatie:
Truus van de Vorstenbosch tel. 040 221 5140 of e-mail reizen@pvge-awv.nl
Bereikbaarheid: de begeleiding is gedurende deze dag bereikbaar op tel. 06 4415 0407

 

 
 

Powered by iCagenda

Kalender1Activiteitenagenda

Reizen:
Meer informatie de busdagtocht naar Vulkaan-Eifel van 19 oktober vindt u in de rubriek "Activiteiten".

Kunst & Cultuur:
Meer informatie de lezing door Gerard Rooijakkers op 26 oktober vindt u in de rubriek "Activiteiten".

Evenementen
Meer informatie over de evenementen in 2021 wordt z.s.m. bekendgemaakt