PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Met K & C naar Antwerpen

Datum
zaterdag 27 april 2019
Telefoon
(040) 201 09 80 (bij afwezigheid (040) 201 53 87
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 27 april

Antwerpen slide 5Een uitstapje naar België, een land zo dichtbij, is altijd favoriet bij mensen uit onze streken. Deze reis naar Antwerpen is gepland op een bijzondere dag, want het is Koningsdag en bovendien zaterdag. Dit hebben wij te danken aan de Universiteit van Antwerpen, die ons welkom heet op de informatiedag van de restauratieateliers (zij spreken over labo’s). Na dit bezoek en een lunch op eigen gelegenheid gaan wij naar het Red Star Line Museum. Twee uiteenlopende bestemmingen, maar samen een bijzonder programma. Wie ooit in het Catharijneconvent in Utrecht was, zal zijn getroffen door prachtig gerestaureerde beelden uit de Middeleeuwen.
Velen zullen zich bij het zien van fresco’s, houten beelden, keramiek of papieren documenten afvragen hoe het mogelijk is dat die de tand des tijds kunnen doorstaan. Het antwoord is: voortdurende conservatie en af en toe een restauratie. Het zijn processen die zich afspelen achter de schermen, waarbij het gebruik van materialen en technieken, de ethiek van het restaureren, kunsthistorisch onderzoek en waardebepaling een rol spelen. De Universiteit van Antwerpen heeft een opleiding in huis waar alle restauratiedisciplines worden onderwezen: glas, keramiek, hout, schilderkunst, muurschilderkunst, metaal, steen, visuele media, textiel of papier. Tijdens ons bezoek aan de ateliers zien wij studenten aan het werk en kunnen
met hen en docenten spreken. 

Antwerpen Via antwerpenHet Red Star Line Museum vertelt het verhaal van twee miljoen passagiers, die met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika maakten met bestemming “een beter leven overzee”. De landverhuizers vertellen hun persoonlijke en vaak aangrijpende verhaal, in de loodsen vanwaar ze ooit met have en goed vertrokken. Wat hen overkwam, is meer dan een eeuw geleden, maar migratie is van alle tijden en dus ook van onze tijd.

Programma
07.45 uur Vertrek vanaf de Mariakerk in Valkenswaard
08.00 uur Vertrek vanaf het ‘t Stationskoffiehuis in Waalre
09.15 uur Koffie en gebak bij De Valk in Brasschaat
10.00 uur Vertrek naar de Universiteit van Antwerpen
10.45 uur Bezoek aan de restauratieateliers
12.00 uur Vertrek naar de Groenplaats Lunch op eigen gelegenheid en vrije tijd
13.45 uur Vertrek naar het Red Star Line Museum
14.00 uur Rondleiding in het Red Star Line Museum
16.00 uur Vertrek naar het diner
17.30 uur Diner
19.00 uur Vertrek naar huis

Aanmelden, zo spoedig mogelijk
e-mail k-en-c@pvge-awv.nl of
tel. (040) 201 09 80 bij afwezigheid (040) 201 53 87
Betalen, maar eerst aanmelden, € 65,00 (koffie/gebak, Universiteit, Museum, diner, attentie chauffeur).
Rek.: NL70 RABO 0118 8207 88, t.n.v. PVGE AWV K&C, onder vermelding "Antwerpen" en uw naam.
Begeleiders op de reis
Piet Setz en Leo Brabander

 
 

Powered by iCagenda

Borreluurtje

borreluurtje w800Iedere derde vrijdag van de maand zijn al onze leden en hun introducés van harte welkom op het maandelijks koffie/borreluurtje in ’’Het Oude Wandelpark” Eindhovenseweg 264 in Valkenswaard. ”Het Oude Wandelpark’’ is te bereiken met de buslijnen 317 en 318. Deze ontmoetingsmiddag is van 14.30 uur tot 16.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden: kom gewoon gezellig binnenlopen. De drankjes en eventuele hapjes zijn voor eigen rekening. Voor eventueel vervoer/ informatie kunt u bellen naar Diny van Kemenade: 040 2130588 of 06 46726075.