PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Elfdaagse reis naar Roemenie van 13 t/m 23 juli 2019

Datum
zaterdag 13 juli 2019
Telefoon
Truus van de Vorstenbosch (040) 221 51 40 b.g.g. Maria Van Hauwe (040) 201 66 18
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roemenië – Sibiu - Transylvanië - 11 dagen

Roemenië is een republiek, grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. Het land bezit veel ongerepte natuur en kent een landklimaat met koude winters en aangename zomers. Het dwars door Roemenië lopende gebergte, de Karpaten, kent diverse landschapssoorten. Er zijn oerbossen met de grootste populaties lynxen, wolven en beren van Europa. De Donaudelta, rijk aan vis en vogels, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Roemenië heeft bijzonder mooie culturele en toeristische steden.

Sibiu
Sibiu (Hermannstadt) is een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië met ca. 155.000 inwoners. Het is gelegen aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Sibiu werd in de 12e eeuw gesticht door Duitse immigranten en is steeds één van de belangrijkste Duitse nederzettingen in het historische Zevenburgen gebleven. De stad is tegenwoordig tweetalig. Sibiu was samen met Luxemburg in 2007 Culturele hoofdstad van Europa. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine grappige dakkapelletjes, de zogenaamde ogen van Sibiu. Ook de gotische en barokke huizen vragen om aandacht. De Duitse invloed is nog zichtbaar door de aanwezigheid van de Duits evangelische kerk met het rijke ingangsportaal, het monumentale orgel en de grafsteen van de zoon van Dracula. Het Brukenthal museum is over verschillende locaties in de stad verspreid. In het paleis van de voormalige baronnen Von Brukenthal is de pinacotheek ondergebracht. Deze bevat onder meer werken van Pieter Breugel de Oude, Pieter Bruegel de Jonge en Jan van Eyck. Sibiu heeft een gezellig centrum vol met terrasjes en kleine winkels.

Hotels
Tijdens de gehele reis logeert u in goede hotels met alle faciliteiten. Het ontbijt is altijd een uitgebreid ontbijtbuffet en de diners zijn 3-gangen maaltijden.

Hotels Ramada Sibiu in Roemenië (4-sterren)
We verblijven in een uitstekend 4-sterren hotel in hartje centrum van Sibiu. Uw mooie kamer is voorzien van bad/douche, toilet, föhn, safe, telefoon, tv, minibar en airco. Verder beschikt het hotel over een lift, receptie met ruime lounge, valutawissel, 2 bargedeelten met zitjes, fitnessruimte, schoonheidssalon, massagesalon, sauna en solarium. In het mooie restaurant staat 's morgens een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en ’s avonds wordt er een prima verzorgd 3-gangen menu geserveerd met tafelwater. Twee keer dineren we buiten het hotel: 1 x in een leuk restaurant in Sibiu inclusief water en wijn en 1 x een uitgebreid 4-gangen menu inclusief drank en wijn in Sibiel.

Roemenie1aVertrekdatum:
Zaterdag:13 juli 2019

De reissom en staffelprijzen:
€ 1039,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 1080,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 1180,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen
Toeslag 1-persoonskamer € 198,-- p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, zie omschrijving bij de hotels
 • alle kamers in Sibiu met bad/douche, toilet, föhn, safe, telefoon, tv, minibar en airco
 • gratis gebruik van sauna en fitnessruimte
 • kofferservice in het hotel in Sibiu
 • de excursies (inclusief genoemde entrees)
 • welkomstdrankje in Amstetten en welkomstdrankje in Sibiu
 • Nederlands sprekende gids in Roemenië van dag 3 t/m dag 7
 • entree kerkburcht in Biertan
 • entree kerk in Sighisoara
 • entree Brukenthal-museum in Sibiu
 • entree openluchtmuseum Astra in Sibiu
 • entree Evangelische kerk en de Orthodoxe kathedraal in Sibiu
 • entree burcht van Bran (Dracula)
 • entree Zwarte kerk in Brasov
 • entree glasiconen-museum in Sibiel
 • rit met paard en wagen in Sibiel
 • Nederlands sprekende gids in Budapest
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen - calamiteitenfonds - reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Informatie:
Deze reis is georganiseerd in samenwerking met EMA-Reizen.
EMA-Reizen stuurt u de rekening toe.
De opstapplaatsen zijn: Mariakerk Valkenswaard, parkeerplaats achterzijde Albert Heijn Waalre en supermarkt Jumbo Aalst .
Er gaat een begeleidster van de reiscommissie met u mee op reis.
De fooi voor de chauffeur wordt verzorgd door de PVGE- Aalst/Waalre en Valkenswaard.

Aanmelden: van 25 januari t/m 14 mei 2019
Het aanmelden kan op twee manieren:
Per mail: afdelingsreizen@pvge-awv.nl met naam, voorletter, geb. datum, adres, telefoonnummer(s), type kamer en opstapplaats.
Per telefoon: (040) 221 51 40 b.g.g. (040) 201 66 18 met daarna verzending van het aanmeldingsformulier.
Het aanmeldingsformulier vindt u in de Nieuwsbrief of kunt u hier downloaden.
Voor vragen kunt u terecht bij Truus van de Vorstenbosch tel. (040) 221 51 40 b.g.g. bij Maria Van Hauwe (040) 201 66 18

 

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek uit Aalst – Waalre - Valkenswaard. Via de Duitse autobanen, met onderweg regelmatig een stop, rijden we naar hotel Gürtler in Amstetten (Oostenrijk) voor diner en overnachting.
Dag 2: Via de Oostenrijkse en Hongaarse autowegen rijden we naar hotel Continental in Arad (Roemenië) voor diner en overnachting.
Dag 3: In de ochtend is de ontmoeting met de Nederlands sprekende gids en beginnen we onze eerste excursiedag. Van Arad rijden we via Deva naar Alba Iulia. In Alba Iulia bezoeken we de oude vesting en maken we een korte wandeling. We zien o.a. de oudste katholieke kathedraal van Roemenië. Na dit bezoek gaan we naar Sebes. Bij Sebes stoppen we voor een bezoek aan Rapa Rosie, een geologisch reservaat. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in Sibiu. We verblijven vijf nachten in hotel Ramada Sibiu.
Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Biertan, een oud Duits dorp. We maken een stop voor een bezoek aan de kerkburcht (weerkerk) die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kerk, die dateert uit omstreeks 1400, wordt door drie ringmuren omgeven. Deze kerk was van 1572 tot 1867 de zetel van een Lutherse bisschop. De zes verdedigingstorens en de hoge muren onderstrepen het strategisch belang dat deze kerk vroeger had. Daarna gaan we naar de oude stad Sighisoara, de enige middeleeuwse vesting die steeds bewoond is gebleven. Hier bezoeken we de kerk. Na dit bezoek keren we terug naar Sibiu. Het diner, inclusief wijn en water, is vanavond in een leuk restaurant buiten het hotel in Sibiu.
Dag 5: In de ochtend bezoeken we het mooie openluchtmuseum Astra in Sibiu. Hier zijn traditionele huizen, boerderijen en een molencollectie met meer dan 33 verschillende molens te zien. In de middag rijden we naar het dorpje Sibiel. Bij aankomst worden we opgehaald met een paardenwagen en naar het glasiconen-museum gebracht. ‘s Avonds genieten we van een feestelijk 4-gangen diner in Sibiel met onbeperkt drank en wijn. Na het diner keren we terug naar Sibiu.
Dag 6: Na het ontbijt rijden we naar Brasov. Daar maken we een stadsrondrit met aansluitend een wandeling. Brasov is de hoofdstad van de provincie Brasov en één van de meest aantrekkelijke steden in Roemenië. Het is omringd door de zuidelijke Karpaten. Het historische centrum is één van de best bewaarde in heel Europa. In de oude stad zie je kleurrijk beschilderde en fraai afgewerkte barokke gebouwen. Op het centrale plein zijn prachtige koopmanshuizen met rode daken en het oude stadhuis uit 1420. De vestingwerken van de stad zijn recentelijk met hulp van Unesco gerestaureerd. We bezoeken de Zwarte Kerk (Biserica Neagra). Het is de grootste gotische kerk in Roemenië. Het interieur van de kerk is indrukwekkend. Je vindt er één van de grootste orgels in Oost-Europa met meer dan 4000 pijpen.
Na dit bezoek aan Brasov gaan we naar Bran waar we de burcht van Bran bezoeken. De burcht is in 1377 door Transsylvanische Saksen uitsluitend met rivierstenen gebouwd. De burcht is zeer vaak met de legende van graaf Dracula verbonden en wordt daarom ook wel Dracula burcht genoemd.
Dag 7: Vandaag een dag zonder bus. We bekijken het schitterende centrum van Sibiu. Tijdens een stadswandeling bekijken we de drie centrale pleinen met hun gotische en barokke patriciërshuizen en zien de ijzeren Brug der Leugen, de mooie Orthodoxe Kathedraal, de grote Evangelische kerk en het Brukenthalmuseum. Na de wandeling kunt u op eigen gelegenheid dwalen door het overzichtelijke centrum van de stad.
Dag 8: We verlaten Roemenië en rijden naar Hongarije waar we 2 nachten te gast zijn in hotel Flamenco in Budapest.
Dag 9: Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezoeken we Buda en Pest, gelegen aan de Donau. Budapest is één van de mooiste steden ter wereld. U zult onder de indruk zijn van alle mooie dingen die u te zien krijgt betreffende natuur en cultuur. De stad wordt niet voor niets “de parel aan de Donau” genoemd. De rivier deelt de stad in tweeën. Aan de rechterkant van de rivier ligt Buda, omringd door heuvels met historische gebouwen en villa’s. Het gebied gelegen aan de andere zijde heet Pest. Dit is het zakelijke en commerciële gedeelte van de stad. Onze gids laat u genieten van deze wondermooie stad. Zowel in Buda als in Pest ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de rondleiding heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.
Dag 10: We verlaten Hongarije. In de loop van de middag komen we bij hotel Lindenhof in Berg aan voor overnachting en diner.
Dag 11: Via de Duitse autowegen rijden we weer naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u weer naar uw opstapplaats terug gebracht.

 

 
 

Powered by iCagenda

Borreluurtje

borreluurtje w800Iedere derde vrijdag van de maand zijn al onze leden en hun introducés van harte welkom op het maandelijks koffie/borreluurtje in ’’Het Oude Wandelpark” Eindhovenseweg 264 in Valkenswaard. ”Het Oude Wandelpark’’ is te bereiken met de buslijnen 317 en 318. Deze ontmoetingsmiddag is van 14.30 uur tot 16.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden: kom gewoon gezellig binnenlopen. De drankjes en eventuele hapjes zijn voor eigen rekening. Voor eventueel vervoer/ informatie kunt u bellen naar Diny van Kemenade: 040 2130588 of 06 46726075.