PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Vijfdaagse reis naar Frankrijk - Elzas - Vogezen van 6 mei t/m 10 mei 2019

Datum
maandag 6 mei 2019
Telefoon
Truus van de Vorstenbosch (040) 221 51 40
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Frankrijk – Muhlbach-sur-Munster – Vogezen - 5 dagen

Tijdens deze reis zijn wij te gast in twee van Frankrijks mooiste gebieden, de Elzas en de Vogezen. De Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk, strekt zich uit van noord naar zuid over een lengte van ca. 120 kilometer. Kenmerkend zijn de koepelvormige en grotendeels met dichte wouden bedekte toppen (de ballons), die een hoogte bereiken tot 1424 meter. De oostelijke dalwand vertoont een steile breukrand naar de vlakte van de Elzas. Deze streek is bekend van de Elzasser wijnen en de diverse overheerlijke kaassoorten, waaronder de Munster. In het zuidelijk deel bevinden zich talrijke, door gletsjerwerking gevormde meren.

Muhlbach-sur-Munster – Munstervallei
Het plaatsje Muhlbach-sur-Munster is op enkele minuten van ons hotel gelegen en ligt in de Munstervallei, een van de mooiste valleien van de Vogezen. De natuurlijke omgeving is even rijk als betoverend. De bevolking spreekt een Duits dialect “Elsasserditsch”. De streek is sterk Duits georiënteerd. Het heuvelland aan de voet van de Vogezen levert de Elzasser wijnen. De vele oude wijnstadjes en -dorpjes met hun interessante vakwerkhuizen en vele tradities, waar de bewoners trots op zijn, sieren ons vakantiegebied. De plaats Muhlbach-sur-Munster is een goed uitgangspunt voor het maken van mooie excursies. In ons programma vindt u o.a. een bezoek aan Strasbourg (Straatsburg), Colmar en Kaysersberg.

Hotel Perle des Vosges
U logeert in een uitstekend hotel. Het hotel is rustig gelegen met een overweldigend uitzicht over de Munstervallei, in het hart van de Vogezen, aan de voet van het Hohneckgebergte. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, tv en telefoon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een lift, sauna, solarium, fitnessruimte en een Turks stoombad. Verder vindt u er een gezellige huisbar met zonneterras. In het uitstekende restaurant wordt ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een voortreffelijk 4-gangen menu geserveerd.

Frankrijk1Vertrekdatum: 
Maandag 6 mei 2019

De reissom en staffelprijzen:
€ 489,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 517,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 556,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen
Toeslag 1-persoonskamer € 76,-- p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen diner
 • alle kamers met bad/douche, wc, tv en telefoon
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)
 • Nederlands sprekende gids* in Strasbourg
 • boottocht in Strasbourg
 • bezoek Maison Joseph Cattin voor een kaas- en wijnproeverij
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Informatie:
Deze reis is georganiseerd in samenwerking met EMA-Reizen.
EMA-Reizen stuurt u de rekening toe.
De opstapplaatsen zijn: Mariakerk Valkenswaard, parkeerplaats achterzijde Albert Heijn Waalre en supermarkt Jumbo Aalst .
Er gaat een begeleidster van de reiscommissie met u mee op reis
De fooi voor de chauffeur wordt verzorgd door de PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Aanmelden: van 25 januari t/m 11 maart 2019
Het aanmelden kan op twee manieren:
Per mail: afdelingsreizen@pvge-awv.nl met naam, voorletter, geb.datum, adres, telefoonnummer(s), type kamer en opstapplaats.
Per telefoon: 0402215140 met daarna verzending van het aanmeldingsformulier.
Het aanmeldingsformulier vindt u in de Nieuwsbrief of kunt u hier downloaden.
Voor vragen kunt u terecht bij Truus van de Vorstenbosch tel. 040 2215140.

 

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek vanaf Aalst - Waalre - Valkenswaard. Via België en Luxemburg rijden we naar Frankrijk. In Nancy maken we een ruime stop. Nancy heeft een mooi historisch centrum met vele monumenten. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op het prachtige Place Stanislas (Stanislasplein) met de mooie Arc en de overweldigende stadspaleizen. Na dit bezoek gaat de reis verder naar ons hotel in Muhlbach-sur-Munster. Hier arriveren we omstreeks 18.00 uur bij ons hotel Perle des Vosges, waarna kamerindeling en diner.
Dag 2: Vandaag wordt Colmar bezocht, de hoofdstad van de Elzasser wijnbouw met ca. 64.000 inwoners. Ook wel Petite Venise (klein Venetië) genoemd. Erg bekend in deze best bewaarde stad van de Elzas is het Dominicanenklooster dat het musée d’Unterlinden herbergt, met als hoogtepunt het Isenheimer altaar. Verder zijn er in deze stad diverse renaissancehuizen en openbare gebouwen bewaard gebleven zoals Maison Pfister met houten gaanderij, het Koifhus en Maison des Têtes. Bezienswaardig is voorts de kerk St-Martin waarin zich de Madonna im Rosenhag bevindt. Op de terugweg stoppen we nog even in het stadje Munster. Munster is gesticht in de 7e eeuw en gebouwd rondom een Benedictijnenabdij. Munster staat bekend om zijn talrijke culturele en toeristische faciliteiten.
Dag 3: Vandaag bezoeken we de prachtige stad Strasbourg. Het is de hoofdplaats van de Elzas en de zetel van het Europese Parlement. We beginnen met een ca. 3-uur durende rondleiding door deze mooie stad onder leiding van een Nederlands sprekende gids*. We zien o.a. het Europese parlement, de wijk La Petite France en de indrukwekkende gotische kathedraal Notre Dame, die tot één van de belangrijkste cultuurmonumenten van Frankrijk behoort. Aansluitend maken we een boottocht. Na dit bezoek bent u nog even vrij om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. * (Er wordt een Nederlands sprekende gids aangevraagd. Omdat er maar enkele Nederlandssprekende gidsen zijn, kan het voorkomen dat deze niet beschikbaar zijn. In dat geval wordt een Duits sprekende gids ingezet).
Dag 4: Vandaag maken we een rondrit door een mooi gedeelte van de Vogezen. We beginnen met een bezoek aan Kaysersberg. Deze oude schilderachtige stad, omringd door gerenommeerde wijngaarden, heeft haar middeleeuwse karakter bewaard. De kerk, 12e eeuws en op een klein plein met fontein, heeft in de voorgevel een Romaans portaal. Verder zijn zeker de moeite waard: de kapel St-Michel, het raadhuis in Rijnlandse renaissancestijl, het huis “Brief” en de boven de stad en het dal gelegen ruïnes van het kasteel. In deze plaats staat ook het geboortehuis van Dr. Albert Schweitzer. De tour gaat verder langs Turckheim naar Eguisheim. Eguisheim is door wijnbergen en groene heuvels omgeven en bezit een middeleeuwse kern met uitbundig versierde vakwerkhuizen. Na dit bezoek gaan we naar Voegtlinshoffen. Hier zijn we te gast bij Maison Joseph Cattin voor een kaas- en wijnproeverij met 2 crémants (mousserende wijnen), meerdere Elzasser wijnen en diverse kaassoorten. Tijdens dit bezoek wordt uitleg gegeven over het wijngoed en kan de wijnkelder bezocht worden.
Dag 5: Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel Perle des Vosges, en keren we huiswaarts. We rijden naar Metz, waar we in het mooie centrum een stop maken. De tuin- en lichtstad Metz heeft een rijk gevarieerd cultureel erfgoed en is met zijn vele verrassende en verscholen routes door het centrum en langs de oude muren een echt paradijs voor wandelaars. Metz heeft talrijke bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal Saint-Étienne, één van de hoogste gotische kathedralen ter wereld, Saint-Pierre-aux-Nonnans, een Romeinse basiliek en naar men zegt de oudste christelijke kerk van Frankrijk en het Musée d‘Art et d’Histoire. Na dit bezoek rijden we via Luxemburg en de Ardennen terug naar Nederland. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

 
 

Powered by iCagenda

Borreluurtje

borreluurtje w800Iedere derde vrijdag van de maand zijn al onze leden en hun introducés van harte welkom op het maandelijks koffie/borreluurtje in ’’Het Oude Wandelpark” Eindhovenseweg 264 in Valkenswaard. ”Het Oude Wandelpark’’ is te bereiken met de buslijnen 317 en 318. Deze ontmoetingsmiddag is van 14.30 uur tot 16.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden: kom gewoon gezellig binnenlopen. De drankjes en eventuele hapjes zijn voor eigen rekening. Voor eventueel vervoer/ informatie kunt u bellen naar Diny van Kemenade: 040 2130588 of 06 46726075.