PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Zweedse Adventsbetovering

Datum
woensdag 19 december 2018
Telefoon
Truus van de Vorstenbosch (040) 221 51 40
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van 19 t/m 21 december gaan we naar Duitsland en Zweden voor deze 3-daagse cruise met bezoek aan Lübeck, Malmö, de provincie Skåne en Bremen.
Helaas is de reis volgeboekt en kan men zich niet meer aanmelden.


3-Daagse cruise met bezoek aan Lübeck, Malmö, de provincie Skåne en Bremen   
Feestelijk versierde straten en de bijzondere sfeer van bekende kerstmarkten zullen u tijdens deze reis betoveren. Eerst bezoekt u in Lübeck één van de beroemdste kerstmarkten van Duitsland. Voor het silhouet van het stadhuis van Lübeck en de eervolle Mariakerk smaakt het Lübecker marsepein eens zo goed. Na een rustige nachtovertocht op de cruiseferry NILS HOLGERSSON komt u aan in Skåne. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maakt u kennis met het landschap en de plaatsen Malmö, Lund en Ystad. Uiteraard met voldoende vrije tijd in de schitterende stad Malmö. ’s Avonds gaat u terug naar Trelleborg en ’s nachts vaart u met de luxe cruiseferry weer naar Duitsland. In Bremen bezoeken we wederom een betoverende kerstmarkt, de mooiste van het noorden.

Nils HolgerssonAan boord van de luxe cruiseferry
Met het schip NILS HOLGERSSON op het traject Travemünde–Trelleborg maakt u tweemaal een luxe overtocht. Aan boord vindt u een fitnesscentrum, restaurants, bioscoop, Captain’s Choice Shop en een speelautomatenhal. Uw comfortabele hut is uitgerust met een douche, toilet, telefoon en haardroger. Dit nieuwe passagiersschip is uitgerust met een innovatieve dieselelektrische pod-aandrijving. Dit systeem zorgt voor een nagenoeg trillingsvrije reis. Verder is er aan boord het een en ander te beleven; geniet van ontspannen uurtjes op het dek of van een drankje in de panoramabar. Ook de keukencrew verheugt zich op uw bezoek. Maak van uw verblijf aan boord een kleine smulcruise, met ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds het welvoorziene Captains Buffet met vele verse gerechten.

Vertrekdatum:
Woensdag 19 december

Reissom :
€ 223,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 244,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 266,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen

Toeslagen:
Toeslag 1-persoons binnenhut € 30,-- p.p.
Toeslag 1-persoons buitenhut € 40,-- p.p.
Toeslag 2-persoons buitenhut € 10,-- p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet en airco
 • retourpassage Travemünde–Trelleborg in een 2-persoons binnenhut met douche, föhn, toilet en telefoon
 • de verzorging op basis van halfpension: 2 x uitgebreid ontbijtbuffet, 2 x dinerbuffet (Captains Buffet) inclusief 3 drankjes (wijn, bier, frisdrank, koffie, thee) tijdens het diner
 • Nederlands sprekende gids in Zweden op dag 2
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek uit Aalst – Waalre – Valkenswaard. We rijden met de nodige onderbrekingen naar de Hanzestad Lübeck, ”kerststad van het noorden”. In de historische stadskern hangt een sfeervolle ambiance. Op verschillende locaties in de stad worden kerstmarkten gehouden met verschillende thema’s. Na een ruime stop rijden we nog een klein stukje verder naar Travemünde, waar we inschepen voor de nachtovertocht naar het Zweedse Trelleborg. Aan boord van de NILS HOLGERSSON hebben wij voor u een gerieflijke binnenhut gereserveerd met ontbijtbuffet en een overheerlijk Captains Buffet inclusief 3 drankjes.
Dag 2: Ontbijt aan boord en aankomst in Trelleborg. Vandaag bekijken we onder leiding van een Nederlands sprekende gids het landschap Skåne met de plaatsen Lund, Ystad en de mooie stad Malmö. Ook hier is alles in kerstsfeer getooid. Tijdens de tour passeren we het kasteel Marvinsholm. We maken een korte wandeling door Ystad, Lund en Malmö. In Malmö zien we tijdens de stadsrondrit de mooie binnenstad, de haven, het imposante torengebouw de Turning Torso, de Malmö Arena, het kasteel Malmöhus, Bibliotheek en Lilla Torg.
Lund: Lund bestaat al sinds ca. 990. De stad bezit 27 kerken en kloosters. De Domkerk ter ere van Sint-Laurentius werd in 1123 opgeleverd. Lund heeft een universiteit met ca. 39.000 studenten en verscheidene musea. In Lund zijn veel straten in Renaissancestijl gebouwd.
Ystad: Deze stad is gelegen aan een baai. De binnenstad bevat meerdere oude vakwerkhuizen. Ystad werd in de 13e eeuw gesticht aan de monding van de Vassån, een kleine rivier. De stad werd voor het eerst genoemd in 1244 toen de stad, gelegen in de provincie Skåne, nog onderdeel was van Denemarken.
Malmö: ‘Als je Malmö hebt gezien, dan heb je de wereld gezien.’ Zo luidt de zin in een marketing campagne. Malmö is de op twee na grootste stad van het land. In de 13e eeuw werd Malmö gesticht als een Deense stad. Sinds de 17e eeuw behoort de stad bij Zweden. Dat werd besloten in het Vredesverdrag van Roskilde. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Turning Torso, het kasteel Malmöhus, het raadhuis en de 14e eeuwse Sint-Pieterskerk. Als oriëntatiepunt in de oude binnenstad nemen we het kleine plein. Het levendige plein wordt omringd door kleurrijke huizen en oude handelspanden en vanaf ‘het kleine plein’ zijn de vele bezienswaardigheden makkelijk bereikbaar. Na dit geweldige bezoek keren we terug naar Trelleborg en schepen wederom in op de NILS HOLGERSSON. We genieten ook deze avond van een overheerlijk Captains Buffet. Drie drankjes zijn bij dit diner inbegrepen.
Dag 3: We ontbijten aan boord en komen met de boot weer in Travemünde aan. Vandaag bezoeken we de kerstmarkt in Bremen. De al meer dan 1200 jaar oude stad had in vroegere tijden een belangrijke rol als handelscentrum. Deze stad met haar historische binnenstad, haar levendige gastronomie, uitgestrekte parken en schitterende winkels heeft de toerist veel te bieden. De kerstmarkt van Bremen wordt elk jaar weer gehouden rond het mooie stadhuis en is groots van opzet.
Na dit bezoek gaat de reis verder naar Nederland, waar u nog een heerlijk diner krijgt aangeboden. Daarna brengen we u terug naar uw opstapplaats.

Informatie:

 • Deze reis is georganiseerd in samenwerking met EMA-Reizen.
 • EMA-Reizen stuurt u de rekening toe.
 • De opstapplaatsen zijn: Mariakerk Valkenswaard, Willibrorduskerk Waalre en supermarkt Jumbo in Aalst.
 • Er gaat een begeleidster van de reiscommissie met u mee op reis.

Aanmelden kan vanaf maandag 27 augustus t/m maandag 1 oktober

Het aanmelden kan op twee manieren:

 • per mail: afdelingsreizen@pvge-awv.nl met vermelding van naam, adres, lidnummer, type kamer en opstapplaats.
 • per telefoon: 040 2215140 met daarna verzending van het aanmeldingsformulier. Het aanmeldingsformulier vindt u in de Nieuwsbrief of kunt u hier downloaden.

Voor vragen kunt u terecht bij:
Truus van de Vorstenbosch tel. 040 2215140

 
 

Powered by iCagenda

Borreluurtje

borreluurtje w800Iedere derde vrijdag van de maand zijn al onze leden en hun introducés van harte welkom op het maandelijks koffie/borreluurtje in ’’Het Oude Wandelpark” Eindhovenseweg 264 in Valkenswaard. ”Het Oude Wandelpark’’ is te bereiken met de buslijnen 317 en 318. Deze ontmoetingsmiddag is van 14.30 uur tot 16.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden: kom gewoon gezellig binnenlopen. De drankjes en eventuele hapjes zijn voor eigen rekening. Voor eventueel vervoer/ informatie kunt u bellen naar Diny van Kemenade: 040 2130588 of 06 46726075.