Wanneer de geldigheid van het rijbewijs verloopt van een bestuurder van 75 jaar of ouder is voor verlenging een medische keuring door een arts verplicht.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) stuurt voortaan het bericht dat het rijbewijs verloopt al 24 weken van tevoren. Wie een rijbewijskeuring moet ondergaan, doet er verstandig aan om dan direct een afspraak voor een keuring te maken. De procedure kan namelijk veel tijd vergen.

Ook ZuidZorg Extra kan goedkopere rijbewijskeuringen aanbieden.
 

Rijbewijskeuring voor senioren in Waalre en Valkenswaard:

* Regelzorg, die twee maal per maand speciale dagen organiseert voor voordelige rijbewijskeuringen voor senioren in samenwerking met een geregistreerde keuringsarts. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunnen geïnteresseerden tijdens kantooruren bellen naar het afsprakenbureau van Regelzorg: telefoonnummer 088 23 23 300. Het is eveneens mogelijk online een afspraak te maken via de website: www.regelzorg.nl.

* MEDEX, die sinds een aantal jaren rijbewijskeuringen verzorgt voor senioren.  Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 2x per week terecht bij Goedkope Keuringen, praktijk Medex Medische Diensten, Dijkstraat 54, 5552 EE Valkenswaard.
Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij die locatie een afspraak te maken. Voor informatie en een afspraak kunt u alleen bellen via het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.goedkopekeuringen.nl.

Tarieven (incl.BTW):75+ B/E en medisch € 35,00 en C/D/E (ook voor code 95)  € 50,00.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op
mijn.cbr.nl(inloggen met DigiD). De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Rijbewijskeuring voor senioren in Valkenswaard:

Dokter J.P.A.M. van Oss, Dennenlaan 3
Afspraak maken vrijdagmorgen 09.00 - 12.30 uur
telefoon: (040) 201 04 26