PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

We genieten op het moment dat ik dit schrijf van een schitterende herfst. De bladeren van de bomen verkleuren prachtig en de bossen staan vol schitterende paddestoelen. Een wandeling of fietstocht in de natuur doet de coronapandemie vergeten.
Maar kunnen we opgelucht ademhalen, omdat de pandemie voorbij is? Ik denk het niet! Ook al is het virus op dit moment op zijn retour, toch merk je dat veel mensen er niet gerust op zijn. En dat ondanks het gebruik van de QR-code, die op vele plaatsen getoond moet worden.

Hoe moet het nu verder? 
In Nederland is meer dan 80% gevaccineerd.Zij die gevaccineerd zijn, beschermen zichzelf, maar zij beschermen ook de niet-gevaccineerden.
Dus je zou zeggen: het gaat de goede kant op. Maar … de herfst is een periode waarin virussen de kop opsteken. Het is een periode waarin binnenactiviteiten de overhand krijgen. Het gevaar bestaat dat het coronavirus dan weer toeslaat, want het is nog steeds niet helemaal verdwenen. Wat te doen? Wat is wijsheid? Het overgrote deel van onze vereniging betreft mensen op leeftijd. Zij behoren, zeker als er sprake is van een onderliggende ziekte, tot de risicogroep. Het is dus verstandig goed uit te kijken. Dat wil zeggen dat men niet direct terug moet keren naar het ‘vroegere’ normaal.

Uitkijken blijft de boodschap. Er liggen veel feestdagen in het verschiet, zoals Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling. Ook al is het vroeg, ik wens u allen namens het bestuur fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en liefst coronavirusvrij jaar 2022.

Jos Ossevoort

Harba Lorifa

 

Zondagmiddagwandeling

op iedere laatste zondag van de maand

Langzaam maar zeker komt onze vrijheid weer in zicht en daar wordenwe allemaal blij van. Wandelen met een grote groep is lange tijd niet mogelijk geweest. Maar ons motto was: corona krijgt ons er niet onder, we weten wat niet mag, we zoeken naar wat wel mogelijk is! Ondanks de beperkingen is er maar één zondag geweest waarop we echt niet mochten wandelen. Op alle andere zondagen was het wandelgroepje weliswaar beperkt tot 3 à 4 personen, maar het enthousiasme was er niet minder om. Dat bleek wel uit de koffie en thee to-go met lekkers dat door de deelnemers zelf werd meegebracht.
Wandelen met een grote groep kan nu weer. Het terras is al langere tijd weer open, zodat we ook na onze wandeling kunnen genieten van elkaars gezelschap en wat kunnen napraten onder het genot van een lekker drankje. Het zal ons allemaal goed doen om elkaar weer te zien op de laatste zondag van de maand voor onze korte wandeling in rustig tempo en in gezellig gezelschap. We zijn er klaar voor en hebben er zin in.
We vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf Bosherberg Harba Lorifa, achter zwembad De Wedert in Valkenswaard.We wandelen ongeveer 3 km. Als u zin hebt in een korte boswandeling en een gezellige nazit, bent u van harte uitgenodigd om mee te wandelen.
Van tevoren aanmelden is niet meer nodig, tenzij de coronamaatregelen dit opnieuw vereisen!

Wil van de Vorstenbosch tel.: 040 2215140.

 

Zondagmiddagwandeling2

Zondagmiddagwandeling1