PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Wat heerlijk, maar…. is het wel zo prettig, maar .… toch

Als je jarig bent, is het feest. Dat wordt meestal onderstreept met het geven van gebak. Wat heerlijk.
Als iemand geslaagd is voor het examen, is dat een feest waard. Wat heerlijk.
Ook zijn er andere momenten waarop het fijn is extra’s te mogen doen. Vaak worden dan allerlei lekkernijen gekocht om het te vieren. Wat heerlijk.
Lekker op vakantie in Nederland of naar het buitenland. Het mag weer! Wat heerlijk.
Toch zullen veel mensen denken: “Waar beginnen we aan?!” De tijden zijn onzeker. Het vaccinatieproces is goed op gang gekomen, maar ondertussen zijn er nieuwe Covid-varianten verschenen: de Deltavariant en de Lambdavariant. Deze varianten schijnen meer besmettelijk te zijn dan de vorige varianten. Het gevolg is dat de besmettingscijfers weer stijgen en de mensen zich afvragen hoe het verder moet. Daarnaast is er een probleem als de mensen naar het buitenland willen, want veel landen hebben verschillende eisen. En hoe komen deze mensen terug? Brengen zij het virus mee terug?
Geen wonder dat we opnieuw huiverig worden en sommige mensen verkondigen een nieuwe golf. Soms wordt er al gesproken over een derde prik, misschien een cocktail tegen griep en corona.
In ieder geval worden de mensen, en vooral wij ouderen, voorzichtiger. En dat is in allerlei opzicht nooit verkeerd.
Kies uw momenten uit waarop u iemand wil ontmoeten, maar blijf dat wel vanuit uzelf stimuleren. Probeer zoveel mogelijk contact te leggen met mensen, zodat u niet vereenzaamt.
U kunt deelnemen aan onze activiteiten die al zijn opgestart. Dat zijn vooral de buitenactiviteiten. Uiteraard op eigen risico en met inachtneming van de basisregels die de overheid stelt.
We blijven hopen op een goede afloop van de periode van corona. En als meer activiteiten tot de mogelijkheden behoren, zullen we deze zeker opstarten.

Jos Ossevoort, voorzitter.

Harba Lorifa

 

Zondagmiddagwandeling

op iedere laatste zondag van de maand

Langzaam maar zeker komt onze vrijheid weer in zicht en daar wordenwe allemaal blij van. Wandelen met een grote groep is lange tijd niet mogelijk geweest. Maar ons motto was: corona krijgt ons er niet onder, we weten wat niet mag, we zoeken naar wat wel mogelijk is! Ondanks de beperkingen is er maar één zondag geweest waarop we echt niet mochten wandelen. Op alle andere zondagen was het wandelgroepje weliswaar beperkt tot 3 à 4 personen, maar het enthousiasme was er niet minder om. Dat bleek wel uit de koffie en thee to-go met lekkers dat door de deelnemers zelf werd meegebracht.
Wandelen met een grote groep kan nu weer. Het terras is al langere tijd weer open, zodat we ook na onze wandeling kunnen genieten van elkaars gezelschap en wat kunnen napraten onder het genot van een lekker drankje. Het zal ons allemaal goed doen om elkaar weer te zien op de laatste zondag van de maand voor onze korte wandeling in rustig tempo en in gezellig gezelschap. We zijn er klaar voor en hebben er zin in.
We vertrekken steeds om 13.30 uur vanaf Bosherberg Harba Lorifa, achter zwembad De Wedert in Valkenswaard.We wandelen ongeveer 3 km. Als u zin hebt in een korte boswandeling en een gezellige nazit, bent u van harte uitgenodigd om mee te wandelen. 
Van tevoren aanmelden is niet meer nodig, tenzij de coronamaatregelendit opnieuw vereisen!

Wil van de Vorstenbosch tel.: 040 2215140.

 

Zondagmiddagwandeling2

Zondagmiddagwandeling1