PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Verdorie

COVID 19Het is of de duivel er mee speelt. Het wil maar niet ophouden. Was het eerst één virus, nu is er al een aantal varianten ontstaan, zoals de Britse, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse variant.
Maar niet alleen de varianten van de coronavirussen spelen ons parten, ook de volgorde van vaccineren blijkt een moeilijkheid te zijn. Men zou eerst enten op volgorde van leeftijdsgroepen, maar de mensen die coronapatiënten helpen en mensen die in de verzorgingshuizen werkzaam zijn moesten eerst gevaccineerd worden, vond men. Al snel meldden zich meerdere groepen die voorrang wilden en soms ook kregen. Gelukkig zijn de meeste 80-plussers nu ingeënt, maar omdat de groep van 60- tot 70-jarigen nu weer voorgaat, moeten de 70- tot 80-jarigen weer langer wachten.
Maar ondertussen duurt het echt heel lang voordat alles weer normaal wordt.
De maatschappelijke ontwrichting is groot. Nu het een jaar geleden is dat deze coronacrisis is begonnen, begint het hier en daar behoorlijk te kraken. Mensen willen dat alles mogelijk moet kunnen zijn.
Het is ook lastig. Als je naar de winkel gaat moet je niet vergeten een mondkapje mee te nemen, je moet aan de anderhalve meter afstand denken, je handen reinigen als je boodschappen hebt gedaan en… feitelijk mag één persoon per huishouden het boodschappen doen.
Ook de avondklok valt veel mensen rauw op het lijf, maar, wij ouderen, hebben in de loop der jaren voor hetere vuren gestaan en ook nu slaan we ons er wel doorheen. We mogen de moed niet laten zakken!
Ik merk dat veel mensen er het beste van maken.

Ook de vereniging heeft het moeilijk. Onze vereniging wil graag dat de leden elkaar ontmoeten. Dat is in deze tijd jammer genoeg niet mogelijk. Onze Nieuwsbrief en NieuwsFLITS! zijn de enige communicatiemiddelen en die willen we vasthouden, zodat u in ieder geval op de hoogte blijft van wat er speelt binnen de vereniging.

Houd goede moed en zodra het weer kan, zal de vereniging actie ondernemen.
Ik wens u namens het bestuur een fijne lente.

Jos Ossevoort, voorzitter

Harba Lorifa

 

Zondagmiddagwandelingetje

op iedere laatste zondag van de maand

De lente komt er aan, we hebben er al een paar dagen van mogen proeven, maar slechts in groepjes van twee personen! Allemaal kijken we uit naar het moment waarop we weer als grotere groep mogen wandelen en gezellig met elkaar kunnen omgaan. En dat we na de wandeling in een fijne sfeer kunnen genieten van het samenzijn, een drankje, het kunnen luisteren naar elkaar en vertellen over de dingen die ons bezighouden. Het zal ons allemaal goed doen om elkaar weer te zien op de laatste zondag van de maand voor onze korte wandeling in rustig tempo en in gezellig gezelschap. We staan allemaal in de startblokken, maar moeten nog even geduld hebben. Onder voorbehoud van de Covid-beperkingen vertrekken we op iedere laatste zondag van de maand om 13.30uur vanaf Bosherberg Harba Lorifa achter zwembad De Wedert in Valkenswaard. We wandelen ongeveer 3km.

Als u op die dag zin hebt in een korte boswandeling en een gezellige nazit, bent u van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

Voorlopig nog wel even aanmelden bij Wil van de Vorstenbosch ­čĽ┐ 040 2215140.

 

Zondagmiddagwandeling2

Zondagmiddagwandeling1