PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Het vervelende jaar 2020 is voorbij, maar de ellende van het coronavirus is nog lang niet voorbij.

Terwijl ik dit schrijf, is er een vaccin ter beschikking gekomen, maar de uiteindelijke injectie laat op zich wachten. De ouderen zouden als eersten worden ingeënt, maar er is onenigheid ontstaan over wie de eerste spuit gaat krijgen. En het hele gebeuren zou wel eens lang kunnen duren tot zelfs na de grote vakantie.

 Het is nog maar de vraag of we in de zomer op vakantie kunnen. Langzamerhand beginnen de mensen de moed te verliezen. Er komt steeds meer kritiek op de overheid. Het gaat te langzaam, de verkeerde groepen mensen krijgen voorrang, vinden ze. Daarnaast hebben we nog steeds te maken met allerlei complottheorieën, die de mensen op het verkeerde been kunnen zetten. Maar kijk je naar de ziekenhuizen, die overvol liggen met patiënten die het coronavirus hebben opgelopen, dan weet je, dat je van het virus flink ziek kunt worden. Maar ondanks alle tegenspoed van het afgelopen jaar moeten we niet de moed verliezen en vertrouwen blijven houden in de overheid (ook al kan dat soms moeilijk zijn) en in de medische wetenschap.

Het is een feit, dat de vaccins in een ontzettende korte tijd gefabriceerd zijn. Vertrouwen wil zeggen dat men als persoon of als groep afhankelijk wil zijn van de daden van een andere persoon of groep. Vertrouw op de toekomst. Dat willen wij als PVGE-vereniging ook doen. Wij zien best wel dat voorlopig nog niet alles mogelijk is, maar wij vertrouwen erop dat het goed komt. En … wij hopen dat u blijft vertrouwen op onze vereniging; wij zien licht aan de horizon. Sterker nog, wij hopen dat u meegaat zoals met het eerste licht.

Daarom eindig ik met het gedicht van Karel Eykman:

Licht tegen donker

Licht dat wil ingaan
tegen donkere nachten
tegen duistere machten.
De morgen breekt aan.

Toen de zon aan de slag kon
ging het donker verdwijnen
mocht de aarde verschijnen.
Dat begon met de zon.

Kijk dan en zie maar
maak het licht levend
wordt zelf lichtgevend
voor jezelf en elkaar.

Ik wens u een gezond 2021.
Jos Ossevoort, voorzitter

Harba Lorifa

 

Zondagmiddagwandelingetje

op iedere laatste zondag van de maand

We zijn blij dat we, met inachtneming van de coronamaatregelen, toch nog bijna alle zondagen van vorig jaar hebben kunnen wandelen. Door de lockdown is alleen de wandeling van 27 december jl. en de komende van 31 januari niet doorgegaan. We kijken uit naar het moment waarop de wandelingen wel weer gewoon mogelijk zijn en we ook na afloop met elkaar kunnen genieten van een drankje, elkaars gezelschap en de gesprekjes over ons wel en wee. In deze tijd van veel beperkingen zijn elkaar ontmoeten en even bewegen goed voor lichaam en geest. Zodra het weer kan, maken we iedere laatste zondag van de maand een korte wandeling in rustig tempo.

De data voor de eerste helft van 2021 zijn:
31 januari (afgelast), 28 februari, 28 maart, 25 april, 30 mei en 27 juni.
We vertrekken zoals gewoonlijk om 13.30 uur bij Bosherberg Harba Lorifa achter zwembad De Wedert in Valkenswaard. We wandelen maximaal 3 km.
Als u op deze middagen zin hebt in een boswandeling in gezellig gezelschap, dan bent u van harte uitgenodigd
om mee te wandelen.

Voorlopig nog wel even aanmelden bij Wil van de Vorstenbosch tel. 040 2215140.

 

 

Zondagmiddagwandeling2

Zondagmiddagwandeling1