PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

** update 11 juni

In de Nieuwsbrief die vorig weekend verscheen, heeft u al kunnen lezen dat we voorzichtig onze activiteiten gaan opstarten.

Nog niet alle activiteiten kunnen beginnen, maar veel buitenactiviteiten wel. 

Hier krijgt u de de laatste stand van zaken voor:

  • Koffie-/borreluurtje op elke derde vrijdag van de maand
  • Wandelingetje en koffie op de laatste zondag van de maand
  • Nordic Walking
  • Wandelclub
  • Reizen: Thüringen
  • Fietsclub

 

** Koffie-/borreluurtje op elke derde vrijdag van de maand 
Op vrijdag 19 juni kunnen we elkaar weer ontmoeten tijdens het maandelijkse koffie/borreluurtje.
Onze nieuwe locatie bosherberg Harba Lorifa aan de Heerkensdreef in Valkenswaard (achter zwembad De Wedert) heeft zowel binnen als buiten meer dan voldoende ruimte om de vereiste 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

Iedereen is weer van harte welkom.

Om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen moet u zich van tevoren aanmelden: e-mail truusvdv@gmail.com of tel. 040 221 51 40

HarbaLorifa

 

** Wandelingetje en koffie op zondagmiddag 28 juni 
Ook met het zondagmiddagwandelingetje op iedere laatste zondag van de maand willen we weer beginnen. We lopen zoveel mogelijk op brede paden, zodat we de 1,5 meter afstand in acht kunnen nemen. 

Bosherberg Harba Lorifa heeft zowel binnen als buiten de inrichting aangepast, zodat ook hier voldaan kan worden aan de vereiste onderlinge afstand.

Om veiligheidsredenen moet u zich VAN TE VOREN AANMELDEN:
e-mail wivo39@gmail.com of tel. 040-2215140.

We gaan er van uit, dat iedereen zowel tijdens de wandeling als na afloop bij de koffie, de gewenste afstand in acht neemt.
We gaan wijs op pad, samen zorgen we voor onze eigen en andermans veiligheid.

ZMWandelingetje

** Nordic Walking activiteit per 3 juni weer gestart 
Nu per 1 juni de eisen voor buitenactiviteiten in groepsverband zijn versoepeld zijn we op resp. 3 en 5 juni met beide groepen weer gestart. Vooraf hebben we duidelijk afgesproken, dat iedereen zich strikt aan de RIVM regels houdt. 
Verder verzamelen we in de maanden juni en juli bij Harba Lorifa en wandelen van daaruit in de nabijgelegen bossen. Er zijn voldoende brede paden, zodat we voor het merendeel in 2 rijen naast elkaar kunnen lopen en voldoen aan de te houden afstand van minimaal 1,5 meter. Is het pad niet breed genoeg, dan lopen we achter elkaar. 
Bij het verzamelen op zowel 3 als 5 juni was iedereen blij elkaar na lange tijd weer eens te zien en sommigen moesten dan ook al direct herinnerd worden aan de 1,5 meter afstand. Tijdens de tocht was dit verder geen probleem en hield iedereen zich keurig aan de regels.

De opkomst was prima. De Vroege Vogels scoorden zelfs met 13 van de15 leden aanwezig zeer hoog. Met zo'n enthousiasme gaan we met vertrouwen
de komende 2 maanden in.
Na afloop was er bij Harba Lorifa genoeg tijd om onder het genot van een drankje elkaar weer eens bij te praten over de afgelopen maanden.

** Wandelgroep is gestart
Door de coronabeperkingen hebben de coaches van de wandelgroep zich verdiept hoe we toch nog samen kunnen wandelen.
De beperking rond het samen gebruik maken van een auto heeft ons genoodzaakt van het geplande programma voorlopig af te zien, carpoolen zoals we gewend zijn is waarschijnlijk voorlopig niet mogelijk.
Ook moeten we natuurlijk de algemene richtlijnen van 1,5 meter afstand houden hanteren, zowel tijdens de wandeling als na afloop op het terras.
Wij wonen natuurlijk in een regio met veel natuur en ook andere interessante terreinen en we hebben een aantal potentiële vertrekpunten geselecteerd,.
Deze vertrekpunten liggen op niet te grote afstand van Waalre of Valkenswaard zodat deelnemers die zelfstandig per fiets of auto kunnen bereiken. Ze hebben een ruime parkeerplaats en een ruim terras. Vanuit deze vertrekpunten hebben we een wandeling van ongeveer 8 km.
Op 9 juni hebben met 16 deelnemers een eerste wandeling in deze nieuwe vorm gelopen in de bossen tussen Waalre en Valkenswaard die toch gevarieerder bleek te zijn dan meeste mensen dachten.
De deelnemers gaven enthousiaste reacties en velen vertelden dat ze op plekken zijn geweest die ze tot nu toe nog nooit gezien hadden.
Door deze reacties gaan we voorlopig in deze vorm door, waarbij we wel de data hanteren van het oorspronkelijke programma. Deze data staan natuurlijk in de activiteitenkalender van de nieuwsbrief, alleen de bestemmingen zijn anders.

** Reizen: 8-daagse reis van 19 t/m 26 juli
De reis naar Thüringer Wald en Schmallkalden staat gepland met als vertrekdatum 19 juli t/m 26 juli. Vooralsnog kan het vertrek plaats vinden. De grenzen gaan weer open en er zijn versoepelingen van de maatregelen in Nederland. Ook in Duitsland zijn de maatregelen minder streng aan het worden. Het hotel waarin u verblijft is geheel coronaproof en men houdt zich aan de richtlijnen die daar zijn opgelegd. EMA Reizen houdt zich aan de richtlijnen die op dit moment zijn opgelegd door de overheid. Dat betekent dat wij op gepaste afstand van elkaar in de bus zitten en dat we ons aan de hygiëne regels houden om veilig in de bus te kunnen reizen. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en gaan pas reizen als het verantwoord is. Daarom willen wij u vragen nog even geduld te hebben. Wij hopen u binnenkort te mogen berichten dat we op pad mogen naar Thüringen. 

** Fietsclub
De coaches hebben overlegd over de mogelijkheden voor het opstarten van de fietstochten.
Besloten is in de maand juli als proef op 2 dagen een fietstocht te houden en wel op 9 en 23 juli.
Op beide dagen zal dezelfde tocht worden gereden. Het startpunt is voor beide dagen het Stationskoffiehuis in Waalre. Het aantal deelnemers dat hiervoor kan inschrijven wordt gelimiteerd op 15 per tocht.
Als de proef succesvol verloopt zullen wij ook in augustus en september de fietstochten zo organiseren.
De leden van de fietsclub zullen op korte termijn nadere informatie ontvangen.

Blijf op de hoogte
Zodra er weer meer nieuws is over onze activiteiten zullen wij u informeren via de reguliere Nieuwsbrief en tussendoor via de NieuwsFLITS!.
Hou ook onze website www.pvge-awv.nl in de gaten!

Harba Lorifa

NIEUW………. wandelingetje en koffie op zondagmiddag

Gaat u mee?

Zondagmiddagwandelingetjes zijn weer voorzichtig van start gegaan.

Eens in de maand gaan we op zondagmiddag een frisse neus halen tijdens een kleine wandeling. We doen dit vanuit de bosherberg HARBA LORIFA in Valkenswaard. Nadat we lekker in beweging zijn geweest, is het goed toeven in de bosherberg. We drinken daar samen een kopje koffie of een ander drankje. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. 

Wanneer:  30 augustus, 27 september en 25 oktober (laatste zondag van de maand): ook bij slecht weer is de begeleiding aanwezig en drinken we samen een kopje koffie.
Tijd: 13.30 uur
Waar: we treffen elkaar op het terras van bosherberg Harba Lorifa, Heerkensdreef 20, 5552BG Valkenswaard. Harba Lorifa bevindt zich achter Sportpark Den Dries en zwembad De Wedert.
Afstand: maximaal 3 km
Voor inlichtingen en eventueel vervoer: Truus en Wil van de Vorstenbosch tel. (040) 221 51 40.

Let op! Om veiligheidsredenen moet u zich VAN TE VOREN AANMELDEN:
e-mail wivo39@gmail.com of tel. 040-2215140.Zondagmiddagwandeling2

Zondagmiddagwandeling1