PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Terug naar "Kunst & Cultuur thuis bezorgd"

"DE KONING DRINKT"
In deze tijd van schrale contacten en horecasluitingen en weinig vertier trakteren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel ons op een portie Dionysische vreugde met "De koning drinkt" van Jacques Jordaens.

Klik hier voor de film op internet
Let op! Google vraagt ‘akkoord’ te gaan met (alle) cookies. Wanneer u niet akkoord gaat, klik dan op ‘aanpassen’; schakel de (vier) genoemde cookies uit en bevestig uw keuze.

De koning drinkt"De koning drinkt" van Jacques Jordaens

 

NAÏEVE SCHILDERKUNST
De naïeve schilderkunst wordt gekenmerkt door een kinderlijke manier van uitbeelden en gebruik van technieken. Kenmerkend zijn het ontbrekende of verwarrende perspectief, duidelijke kleurvlakken, sterke detaillering en uitdrukkingsloze gezichten. Een schilderij straalt een bijna kinderlijke vanzelfsprekendheid uit, de naïeve schilderkunst onderzoekt zichzelf niet. In eerste instantie was deze schilderkunst een reactie op de romantiek vanaf de achttiende eeuw.

Klik hier voor beelden en informatie op internet
Let op! De tekst op internet staat in het Engels. Klik voor Nederlands op “Vertalen met Google” onder in het scherm. Als eerste komt u prachtige Afrikaanse kunst tegen; daarna 66 schilderijen in de stroming Naïeve Schilderkunst.

Henri Rousseau Il sognoLe Rêve (De Droom) door Henri Rousseau 

Terug naar "Kunst & Cultuur thuis bezorgd"