PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Terug naar "Kunst & Cultuur thuis bezorgd"

HET MEISJE MET DE PAREL, het bekendste schilderij in het Mauritshuis, is waarschijnlijk het meest gevierde werk van Vermeer. Velen zijn gefascineerd door de manier waarop het meisje zich naar de

toeschouwer wendt, door haar blik, door de kleuren. En natuurlijk door de kwaliteit van het licht. Google Arts & Culture onthult acht details in het schilderij die bij een museumbezoek niet meteen opvallen. Die maken dit werk van Vermeer interessanter en leren ons anders naar een kunstwerk te kijken.
KLIK HIER om naar de beelden op internet te gaan. Klik vervolgens op “Vertalen met Google” onder in het scherm en scroll met de muis naar beneden om de details beschreven te zien.

Het meisje met de parel

DE NACHTWACHT van Rembrandt van Rijn is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Rembrandt was de eerste die de figuren op een groepsportret in actie afbeeldde, waarbij de schutters hun posities innamen om naar buiten te marcheren. Zijn manipulatie van licht was ongekend.

De Nachtwacht

De film “Beleef De Nachtwacht” van het Rijksmuseum neemt u mee op een rondgang door het schilderij aan de hand van een aantal thema’s: Wie is wie?, Geheimen, Beweging, Compositie, Geschiedenis en Heden.
KLIK HIER om naar de film te gaan en start de film door rechts in het scherm te klikken op het (kleine) startsymbool.

Menu afl3

Terug naar "Kunst & Cultuur thuis bezorgd"