PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Terug naar "Alle actualiteiten op een rijtje"

In deze coronacrisis wordt geadviseerd om fysieke sociale contacten te mijden. Daarom is het vaak niet mogelijk om met familie en kennissen samen te komen en een goed gesprek te voeren. Gelukkig zijn er wel voldoende middelen om op afstand met elkaar te communiceren. U kunt natuurlijk de telefoon pakken en gewoon met elkaar bellen.
Heeft u een computer, tablet of smartphone? Dan kunt u ook communiceren met beeld: videobellen.

Wat heeft u nodig?
• Een laptop, tablet, smartphone of gewone computer.
• Een webcam. Standaard in telefoons, tablets en laptops. Op een pc heb je een losse webcam nodig.
• Een goede internetverbinding.
• Een programma of app als Skype, FaceTime of Whatsapp.

Welk programma kunt u het beste gebruiken?
Heeft iedereen een Apple-apparaat? Dan is FaceTime de beste keuze. Het staat standaard al op elk Appleapparaat. Je kunt (video)bellen met zijn tweeën of een groep.
Heeft niet iedereen een Apple? Dan kun je kiezen tussen:WhatsApp, Google Hangouts, ZOOM, Microsoft Teams, Skype en nog diverse andere diensten.
WhatsApp: het handige van WhatsApp is vooral dat iedereen het al gebruikt. Behalve chatten kun je er ook mee bellen en videobellen met maximaal 8 personen. De app is beschikbaar voor alle smartphones.
Skype: is van Microsoft, geschikt voor al je apparaten. Je kunt er mee chatten maar ook bellen en videobellen met een grote groep. Microsoft heeft ook een zakelijke variant ‘Teams’ maar die is niet gratis en tamelijk ingewikkeld.
ZOOM: sinds de coronacrisis heeft iedereen het over het Amerikaanse video conferencing programma Zoom. Deze is zeer geschikt voor bellen met grote groepen. Alleen de organisator van de meeting hoeft een account te hebben. In de gratis versie kan je per keer 40 minuten ‘zoomen’. Het werkt op alle apparaten. Er waren problemen met privacy en veiligheid, maar die zijn inmiddels opgelost.
Hangouts: is Googles antwoord op Whatsapp. Je kunt met Hangouts met meer (10) personen tegelijk videobellen. Die moeten wel allemaal een Google-account hebben. De app is eenvoudig te installeren op smartphones en tablets, en op de pc heb je helemaal geen software nodig, maar log je in met je Googleaccount.

Wilt u aan de slag met videobellen? Dan is het verstandig om eerst bij degenen met wie u wilt videobellen te informeren wat zij als programma gebruiken en dan hetzelfde te kiezen. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk en waarschijnlijk kunnen zij u dan ook helpen met het opstarten. En daarnaast kunt u natuurlijk ook even googlen: alle programma’s hebben op hun website instructies staan.

Veel succes toegewenst!ZoomMeeting

Terug naar "Alle actualiteiten op een rijtje"