PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Filmimpressie van enkele wandelingen van 2021:
Voor het bekijken van deze film klik hier

Contactadres coaches:
Wim Rosink Telefoon: (040) 201 55 10; voor e-mailcontact klik hier
Ger van den Broek Telefoon: (040) 221 91 17 voor e-mailcontact klik hier

Doel:
Het doel van deze activiteit is het wandelen in natuurgebieden in de regio Valkenswaard en Waalre waarbij sociaal contact tijdens de wandeling en in de pauzes een belangrijk doel is. Van een aantal wandelingen zijn foto’s te bekijken via http://www.ideler.nl/pvge-awv/

Wandelen2020a

Activiteiten:
De wandelclub komt tien keer per jaar bijeen om een ochtendwandeling te maken van ongeveer twee en een half uur, meestal zullen er twee routes zijn, een van ongeveer 5,5 km en een van ongeveer 8 km. Met de reistijden heen en terug, en eventueel een pauze en/of een gezamenlijke kop koffie zijn we tusssen 13:30 uur en 14;00 uur weer terug. Twee keer per seizoen wordt een langere wandeling georganiseerd en zijn we rond 16:00 uur weer terug. Deze wandeling van ongeveer 7 en 11 km neemt dan een ochtend en begin van de middag in beslag. De coaches zorgen voor een mooie route en uitleg van de wetenswaardigheden onderweg.

Voor het begin van de wandeling verzamelt men om 9:00 uur afhankelijk van de bestemming bij het IVN in Valkenswaard of bij het Stationskoffiehuis in Waalre, om vandaar, bij voorkeur met vol bezette auto’s, naar het beginpunt van de wandeling te gaan. Bij slecht weer wordt de wandeling een week uitgesteld.

Kosten:
Per wandeling een eigen bijdrage van € 2,- tot € 5,- voor een vergoeding voor het meerijden en voor de koffie met vlaai na de wandeling. Voor het begin van het jaar wordt aan de leden van de wandelclub bovendien een (administratieve) jaarbijdrage gevraagd van € 2,50. Lidmaatschap van de PVGE is verplicht.

 

Wandelprogramma 2021:
In verband met de Corona maatregelen gaan de wandelingen voorlopig niet door. Zodra de regels toestaan dat de terrassen weer open mogen willen we kijken of de wandeling weer op kunnen starten. Als de groepsgrootte beperkt is willen weer wandelingen in de directe omgeving organiseren zodat deelnemers op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandeling kunnen gaan. Als deze beperking wegvalt en het samen rijden weer mogelijk is dan geen we weer routes plannen die verder weg liggen.

De geplande data voor 2021 zijn:

 • Dinsdag 13 april
 • Maandag 10 mei
 • Dinsdag 8 juni
 • Maandag 12 juli
 • Dinsdag 10 augustus
 • Maandag 13 september
 • Dinsdag 12 oktober
 • Maandag 8 november
 • Dinsdag 14 december

De bestemmingen zullen ingevuld worden zodra de beperkingen ten gevolge van de Corona epidemie verlicht worden.

Voor de nieuwkomers bij de wandelclub het volgende:

 • Mocht het weer op de aangegeven dag te slecht zijn om te wandelen dan verschuift, op initiatief van de coaches, de wandeling naar een week later. Informatie rond 8:15 uur of de avond ervoor via email of indien nodig per telefoon. Gezien het groot aantal leden is info per mail de snelste optie, de eerdere telefoon cirkel vervalt. Is het opnieuw slecht weer dan vervalt de wandeling. In twijfelgevallen kan altijd gebeld worden met één van de coaches.
 • Er wordt verwacht dat de deelnemers goede waterdichte wandelschoenen of kleine laarzen bij zich hebben.

Nieuwe leden kunnen zich melden bij een van de coaches.