PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Contactadres: 

Frans Meeuwsen
Sleedoornlaan 16
5552 RA Valkenswaard
Telefoon: (040) 204 04 13;
voor e-mailcontact, klik hier.

Attentie: het is ook mogelijk om Nordic Walking te beoefenen in een rustig(er) tempo,  zie onderaan deze webpagina!

Doel:

Het wandelen met de “Nordic Walking techniek”, waarbij ongeveer 1,5 uur in een stevig tempo wordt gelopen om zo aan een betere conditie te bouwen. Ook het leggen van sociale contacten tijdens de wandeling en “het kopje koffie” na afloop zijn een niet onbelangrijk aspect.

Activiteit:

De activiteit bestaat uit wekelijkse tochten van ongeveer 6 km (1,5 uur ) in de natuur op wisselende locaties in de directe omgeving van Valkenswaard. Elke tocht wordt gestart met een warming up en na afloop is er een cooling down. Daarna worden de wereldproblemen besproken en opgelost onder het genot van een drankje. Dit laatste is vrijblijvend en vindt plaats bij ons verzamelpunt Hostel "Harba Lorifa", gelegen achter het gemeentelijk zwembad aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard. Vanuit dit verzamelpunt rijden we met auto’s naar  wisselende wandellocaties. In de even weken is het vertrek vrijdagmorgen om 10.00 uur  en in de oneven weken op woensdagmorgen om 10.00 uur.

Nordic Walking is oorspronkelijk de alternatieve zomertraining voor het langlaufen van militairen uit Scandinavië. Bij Nordic Walking worden stokken (poles) gebruikt om je tijdens het wandelen vooruit te duwen, zodat de voortbewegingskracht  niet alleen uit voeten en benen moet komen, maar gedeeltelijk ook uit armen en schouders. Verder wordt er in vergelijking met wandelen 20% meer energie verbruikt.

Benodigdheden:   Goede lage wandelschoenen, poles (prijs € 20,= tot € 70,=) en gemakkelijk zittende lichte kleding.

Nordic Walking in een rustig(er) tempo?

Onze Nordic Walking club heeft ook een groep, die wekelijks op vrijdagmorgen in een rustig tempo een afstand van 4 tot 5 kilometer loopt.
Deze groep is bedoeld voor leden, die het hoge tempo en de afstand van 6 tot 7 kilometer van de andere groep (nog) niet aankunnen. Er wordt elke vrijdagmorgen om 08.45 uur bij Hostel "Harba Lorifa" in Valkenswaard gestart en inclusief een korte warming-up en cooling-down zijn we dan om 10.00 uur weer terug voor de koffie of thee. Heb je een Nordic Walking-cursus gevolgd en wil je met deze groep meelopen of wil je meer informatie, neem dan contact op met de coach Frans Meeuwsen, telefoon  (040) 204 04 13; voor e-mailcontact, klik hier.

Iedereen die lid is van PVGE én een cursus Nordic Walking heeft gevolgd kan deelnemen. Het aanleren van de juiste techniek is belangrijk voor een maximaal rendement en het voorkomen van blessures. De jaarlijkse bijdrage bedraagt  € 2,50.

Nordic Walking1