PVGE
PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Coach: Jan Mermans, tel.: 06-38830597; e-mail j.mermans@onsbrabantnet.nl

Doel: Het in beweging blijven door het maken van fietstochten.

Activiteiten:
Iedere tweede donderdag van de maand vanaf april tot en met oktober wordt er gefietst. In juli en augustus wordt er ook op de vierde donderdag gefietst. Indien door het slechte weer tochten afgelast moeten worden, vervallen ze; er zijn geen inhaaldagen. Er wordt steeds om 11:00 uur gestart, beurtelings vanaf het “Stationskoffiehuis” aan de Willibrorduslaan 137 in Waalre of vanaf “De Graver” aan de Kerstroosstraat 20 in Valkenswaard. De maandelijkse fietstochten hebben een lengte tussen de 40 en 50 km en er wordt gefietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 15 km/uur.
Eén maal per jaar wordt een tocht georganiseerd die wordt afgesloten met een etentje.
Tijdens de fietstochten worden er voldoende rustpauzes ingelast om een boterhammetje te eten of om op een terras iets te gebruiken. Vanuit het door de vereniging beschikbaar gestelde budget wordt er tijdens de tocht een consumptie aangeboden (zolang het budget nog niet is verbruikt).

In maart wordt een vergadering georganiseerd voor alle leden van de fietsclub om het afgelopen jaar te evalueren en de plannen voor het komende seizoen te bespreken.

Deelname:
Meedoen is op eigen risico. Noch de coach, noch PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard kan aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade tijdens de fietstocht.
Bij verkeerslichten gaat iedereen op eigen gelegenheid over.
Op andere drukke punten proberen de coaches als oversteekhulp te fungeren; sluit dan goed aan zodat automobilisten niet te lang hoeven te wachten.
U dient altijd tussen de personen met hesjes te rijden en bij de groep te blijven; onderweg dus niet afhaken.

Kosten:
Het lidmaatschap kost € 5,-- per jaar. Lidmaatschap van de PVGE is verplicht.

Fietsclub2019